Grupputskick (detaljerad guide)

Det vanligaste användningsområdet för en SMS-tjänst som HelloSMS är att göra grupputskick. Denna artikel förklarar hur det går till, oavsett om det handlar om marknadsföring eller informationsutskick. Vissa delar i artikeln länkar till andra artiklar för detaljerade instruktioner.

Kontaktlistor

En kontaktlista är en lista med nummer som du gör ditt grupputskick till. Innan du kan göra ett grupputskick måste du ha skapa en kontaktlista och lägga in dina telefonnummer i listan.

Välj en kontaktlista att göra ditt utskick till

När du har din kontaktlista på plats så är det dags att välja den lista du vill göra ditt utskick till. Du kan göra detta på två sätt.

Alternativ 1: Gå till listan med alla kontaktlistor

Du hittar dina kontaktlistor i menyn på länken "Kontaktlistor / Grupputskick". Du får där upp alla dina listor. Klicka dig in på den lista du vill skicka till, och klicka där på den gröna knappen där det står "Skicka ett meddelande till denna grupp".

Alternativ 2: Välj en grupp på sidan "Nytt SMS"

Du kan också välja att gå direkt till sidan "Nytt SMS". Under första steget som du hittar överst kan du direkt välja en grupp/kontaktlista att skicka till.

Gör ditt utskick

När du valt lista att skicka till så är det bara att skriva ditt meddelande. Ämnet är för eget bruk och texten skriver du i den stora textrutan.

Kom ihåg att om du har funktionen för automatisk avregistrering igång så kommer även detta att ta upp några tecken i ditt SMS, men systemet hjälper dig alltid att räkna rätt med hjälp av räknaren under textrutan.

Du kan även använda dynamiskt innehåll för att skicka SMS med exempelvis personliga hälsningar. Läs mer om dynamiskt innehåll här

Statistik för ditt utskick

När du har gjort ditt utskick så kan du börja följa upp statistiken för utskicket. Du hittar denna genom att gå till sidan "Skickade SMS" som du hittar i menyn. Klicka på ditt senaste utskick så kan du sedan gå in på rapporten genom att klicka på knappen "Visa rapport" ute till höger.

Du kan även hitta ditt gjorda utskick om du går till din kontaktlista (via "Kontaktlistor / Grupputskick" i menyn) och där väljer fliken "Gjorda utskick".

Inne på rapportsidan får du upp statistik gällande leveransgrad, eventuella länkar i ditt SMS (om du använd vår länkspårning) samt eventuella avböjda framtida utskick om det är aktuellt.