Gör ditt första grupputskick

I denna artikel får du snabbt och lätt prova på att göra ett grupputskick med HelloSMS

Så fungerar grupputskick

Grupputskick görs till en kontaktlista, vilket helt enkelt är den lista med nummer som du vill skicka ett SMS till. Samma meddelande går till alla mottagare. Systemet hanterar även automatiska avregistreringar och det finns möjlighet till att skicka dynamiska/personliga SMS.

Skapa en lista och lägg till ditt eget nummer

Vi börjar med att skapa en kontaktlista. Du hittar funktionen för att skapa och hantera kontaktlistor i menyn på rubriken "Kontaktlistor / Grupputskick", eller så kan du klicka här för att komma direkt dit.

Följ sedan dessa steg:

  1. Klicka på "Skapa ny kontaktlista".
  2. Välj ett namn, exempelvis "Testlista". Låt inställningen för vilka fält som skapas vara det förvalda.
  3. Klicka på Skapa.

Din lista skapas nu och du hamnar på en sida som visar lista. För tillfället innehåller listan förstås inte några nummer då vi inte lagt till några.

Lägg till ditt eget nummer

Klicka på "Lägg till ett första nummer" så får du upp en ruta där du kan lägga in ditt telefonnummer, förnamn och efternamn. Du kan lämna namnfälten tomma om du föredrar det, eller helt enkelt hitta på något.

Om du vill kan du även lägga till något mer nummer, men observera att dom du har ett testkonto så kommer du ändå bara kunna skicka SMS till dig själv (läs mer om testkonton här).

Skicka ett meddelande till din lista

När du har din kontaktlista på plats så är det dags att göra ditt första utskick. Klicka helt enkelt på den gröna knappen där det står "Skicka ett meddelande till denna grupp" som du hittar på sidan för din kontaktlista.

Gör ditt utskick

När du valt lista att skicka till så är det bara att skriva ditt meddelande. Ämnet är för eget bruk och texten skriver du i den stora textrutan.

Kom ihåg att om du har funktionen för automatisk avregistrering igång så kommer även detta att ta upp några tecken i ditt SMS, men systemet hjälper dig alltid att räkna rätt med hjälp av räknaren under textrutan.

Läs mer

Denna snabbguide går inte in på djupet i vare sig vad man kan göra med kontaktlistor och grupputskick, eller mer om hur det fungerar när man skickar SMS. Nedan finns lite tips om du vill läsa mer efter att du provat på ditt första utskick enligt ovan.

Du kan även använda dynamiskt innehåll för att skicka SMS med exempelvis personliga hälsningar. Läs mer om dynamiskt innehåll här