Skapa och hantera en kontaktlista för grupputskick

I denna artikel hittar du information om hur du skapar och hanterar en kontaktlista som du sedan kan använda för att göra grupputskick.

Skapa en kontaktlista

Det första du måste göra för att kunna göra ett grupputskick är att skapa en kontaktlista. En kontaktlista är en lista med nummer som gör att du kan göra utskick till alla nummer på en och samma gång. Du hittar funktionen för att skapa och hantera kontaktlistor i menyn på rubriken "Kontaktlistor / Grupputskick", eller så kan du klicka här för att komma direkt dit.

På denna sida klickar du på knappen "Skapa ny kontaktlista". Har du redan skapat din kontaktlista så klickar du direkt på den i listan istället.

När du skapar en kontaktlista så får du dels ge den ett namn och dels välja vilka fält som skall finnas i den. En kontaktlista innehåller alltid telefonnummer, men man kan även lägga in saker som förnamn, efternamn eller vad som helst som man vill använda i sina utskick. Du kan alltid redigera vilka fält listan innehåller senare (se längre ner i denna artikel).

Öppna din kontaktlista

När du skapat din kontaktlista så öppnas den automatiskt. Om du vill hitta tillbaka till din kontaktlista senare så går du bara till "Kontaktlistor / Grupputskick" i menyn igen så får du upp en lista med alla dina kontaktlistor.

Redigera fält

För att redigera fält vilka fält som din kontaktlista innehåller så markerar du "Redigera Fält" - fliken.

Här kan du enkelt både lägga till och ta bort fält från din lista. Gör din ändringar och tryck sedan på "Spara fält" så kan du använda alla dina nya fält nästa gång du importerar nummer till din kontaktlista.

Du kan välja olika typer av fält, i dagsläget finns. Detta gör ingen större skillnad utöver att exempelvis datum blir lättare att hantera när du lägger till eller redigerar dina kontakter. Är du osäker så kan du alltid välja "Text", vilket också är standard.

Vet du om att du kan använda dina fält för att skriva dynamiska/personliga SMS när du gör grupputskick? Läs om hur du gör här

Importera nummer

Innan du kan göra något utskick så måste du lägga in dina nummer i kontaktlistan. Detta går att göra genom att klicka på knappen "Importera en lista med nummer". Vill du bara lägga in enstaka nummer så kan du även använda knappen "Lägg till ett nummer".

Gör ett utskick till din lista

Nu är du redo att börja skicka SMS till din lista!